Wanneer u vogels houdt en kweekt zou het natuurlijk mooi zijn om deze hobby te kunnen delen met anderen.
Dit is mogelijk wanneer u lid zou worden van onze vogelvereniging. Wij zijn een gezellige vogelvereniging in Hengelo waar onze leden veel verschillende soorten vogels kweken. Van kleurkanarie tot postuurkanarie, van zebravink tot goudvink en van grasparkiet tot Rosella’s.
Wat u van ons kunt verwachten:

– Wij houden 7 bijeenkomsten per jaar, eventueel met een tafelkeuring door een keurmeester of een presentatie over onze hobby.
– Wij organiseren in de zomer vaak een BBQ of bijvoorbeeld een hokkendag. (Als groep gaan wij dan bij andere leden de vogels en de verblijven bekijken om zelf wellicht inspiratie en ideeën op te doen.) Natuurlijk staat bij dit alles de gezelligheid voorop.
– U ontvangt maandelijks het tijdschrift ‘Onze vogels’ van de NBvV waar wij als vereniging bij zijn aangesloten.
– U krijgt uw eigen kweeknummer en kunt dan zelf uw ringen bestellen voor uw vogels.
– U kunt in de maand november meedoen aan de jaarlijkse vogeltentoonstelling. Daarnaast kunt u ook vogels insturen op de regioshows, district kampioenschappen en kunt u meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Onze bijeenkomsten zijn bij Speeltuin de Jeugd in Hengelo (Antoniusstraat 52)
De contributie is €37,50 per jaar.

Wanneer wij uw interesse hebben gewekt en u graag lid wilt worden kunt u contact opnemen met de heer H. van der Stelt (secretaris) op:
Tel. 06-22639040